Stenmaterialerne /

Natursten

Sten skabt af naturen er unikke, fordi nuancer og strukturforskelle lever i den samme stentype.

Naturen har formet stenene i millioner af år, hvorfor de altid vil de indeholde glasårer, småhuller og i nogle tilfælde sprækker, som aftryk fra fortiden.

Brug altid varmeværn på din stenplade ved kontakt med elementer af meget høj temperatur – men nyd både din kaffe og the uden hensyn til pladen.

Være ligeledes altid opmærksom på materialets naturlige oprindelse.

Marmor er eksempelvis IKKE syrefast – og vil være modtagelig overfor fedt, grundet det naturlige indhold af kalk.

De naturlige sten vi benytter fra restmateriale er:

  • Granit
  • Quartzite
  • Marmor

Kompositsten

Er et menneskeskabt materiale, som stadig består af naturens egne produkter.

Men grundet den menneskelige indgriben i fremstillingen, vil der yderst sjældent forekomme pigmentfejl i pladerne i form af striber eller pletter.

Kompositsten er mere ridsefast og tåler flere slag og stød end natursten. Dog skal man være opmærksom på, at slag mod siden af pladen kan forvolde sprækker eller i værste tilfælde brud.

Kompositsten vi benytter fra restmaterialer fra er:

  • Technistone
  • Silestone
  • Dekton

Hvilken forskel gør vi?

For dine produkter

Når vi benytter restmateriale i vores produktudvikling, skal vi altid være ekstra opmærksomme på, hvilke plader vi sammensætter i dit produkt.

Ved brug af natursten udbedrer vi så mange af de naturlige fejl, som er os muligt. Denne indgriben kan/vil dog give synlige reparationer i overfladen.

Selvfølgelig er det samtidig i vores interesse, at der er så få af disse udbedringer som muligt – og altid udført med høj faglighed og respekt for produktet.

En naturlig overgang mellem pladerne kan derfor ikke garanteres – restmaterialer og natursten vil altid afvige fra et menneskeskabt produkt.

For mange er det netop charmen ved at gå med et 100% naturskabt materiale.

For miljøet og fremtiden

Når vi benytter rester fra produktioner, sørger vi for, at den tid og ressource, der allerede er benyttet på at udvinde materialet, forlænges ud i nye produkter.

Hvis ikke vi gjorde det, skulle restmaterialet afskaffes på anden vis.

Vi bruger mange kræfter på at transformere sten til anvendelige bordplader, som efterlader forholdsvis mange rester.

Derfor er det helt oplagt for os at indtænke vores ‘waste’ i nye produkter, som kan bidrage til den grønne omstilling og ansvaret for kloden.

Taking care of tomorrow.