Plej og vedligehold dine produkter

Inden du tager dit bord i brug

En Don’t Waste Tomorrow bordplade er slidstærk og tåler meget. Der er dog en række ting som man bør være opmærksom på. Udover farven Arga er vores stenplader ikke varmefaste. Det betyder at der bør benyttes bordskåner til varme fade, gryder mm.

Man skal ligeledes være opmærksom på, at syreholdige fødevarer vil kunne give en misfarvning af bordpladen, hvis det kommer i direkte kontakt med bordpladen og ikke tørres væk.

I farverne Jadore, Belvedere og Jura Grau Blau kan der forekomme små huller, glasårer eller udspartlinger. Det er naturligt forekommende og skal betragtes som patina der er medvirkende til at give bordpladen sin karakter. I nogle plader kan man være heldig at finde karakteristiske fossiler af dyr og planter som ligeledes er med til at give hver enkelt bordplade et helt unikt udtryk.

Flyt dit bord

Såfremt et Don’t Waste Tomorrow-spisebord skal flyttes eller blot rykkes over en kort afstand, er det vigtigt at der ikke løftes i selve bordpladen. Dette vil medføre en stor risiko for at en eller flere plader knækker. Vi anbefaler at der løftes i selve stellet, evt. med rafter under stellet, eller at Don’t Waste Tomorrow pladerne afmonteres og flyttes. Løse plader skal bæres på højkant.

De fleste af vores stenprodukter er produceret af natursten, hvorfor der kan forekomme variation i farver, mønstre og nuancer i de anvendte stenplader som kommer fra forskellige restpartier. Desuden må en mulig forskel på (max) 2 mm i pladernes tykkelse også tolereres.

dontwastetomorrow-banner06

Før brug

En Don't Waste Tomorrow bordplade er klar til brug når den leveres. Det betyder at bl.a. naturstensfarverne Jadore, Jura Grau Blau, Belvedere og Nero Assolutto mat har fået en imprægnering som gør pladen mere modstandsdygtig overfor fedt, snavs og pletter i al almindelighed. 

Daglig Rengøring

Brug en mikrofiberklud opvredet i varmt vand til den daglige rengøring af din Don't Waste Tomorrow bordplade. For at undgå evt. fastsiddende pletter på din Don't Waste Tomorrow plade, bør du straks tørre spildte væsker o.lign.

Grundrengøring

I tilfælde af at der er kommet synlige fastsiddende pletter på din Don't Waste Tomorrow bordplade, som ikke umiddelbart kan fjernes med en mikrofiberklud og varmt vand, der anbefaler vi at bruge det renseprodukt, som vi tilbyder til vores borde. Følg anvisningen på flasken og rens din bordplade grundigt i bund.

Til naturstensfarverne Jadore, Jura Grau Blau, Belvedere og Nero Assolutto mat medfølger der i vedligeholdelsessættet en imprægnering som giver mulighed for at imprægnerer bordpladen efter behov. Imprægneringen gør, at det er lettere at holde bordpladen ren fremadrettet. De andre farver i vores sortiment er anderledes lukkede overflader som ikke nødvendiggør en imprægnering.

Benyttes andre plejemidler er det vigtigt at være opmærksom på, om disse er godkendt til brug på natursten og sten i al almindelighed. DWT tager ikke ansvaret for brugen af andre rengøringsmidler.

Don’t Waste Tomorrow vedligeholdelsessæt kan tilkøbes i web-shoppen her på siden.